Welcome to Our Website

Goederen vervoeren voor jouw business; zo pak je dat aan

Het hebben van een eigen bedrijf klinkt voor veel mensen als de ultieme droom. Zelf bepalen wat er gebeurd, wanneer en hoe en alle touwtjes in eigen handen, dat klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Wat je motivatie ook is, het is in ieder geval belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan. Echte ondernemers ontwikkelen zich door vallen en opstaan, daarom wil je weten hoe je op verschillende situaties moet inspelen. Ben jij bezig met het opstarten van een onderneming waarbij je transport moet regelen? Dan lees je in dit blog hoe je daar beslissingen over kunt nemen.

 

Transportmethodes

Er zijn in principe vijf soorten transportmethodes: wegvervoer, zeevaart, luchtvaart, binnenvaart en spoorvervoer. En hoewel de laatste drie relatief gezien steeds minder populair worden, wordt juist wegvervoer en zeevervoer steeds meer gebruikt. Bijna tachtig procent van de goederen wordt via een van deze methoden vervoerd. Het transporteren van goederen over zee gaat met zeecontainers. Iedereen heeft ze wel eens gezien, van die grote stapels gekleurde containers op een schip of in een haven. De prijs van zeetransport is relatief goedkoper, maar de transporttijd is vaak wel langer dan via de andere methodes. Dat zijn dus afwegingen die je moet maken bij jouw keuze voor transport. Bijna alle kleine ondernemers kiezen ervoor om zeetransport, inclusief het laden in zeecontainers, uit te besteden. Hierbij is het erg belangrijk dat je een betrouwbare leverancier kiest. Het is namelijk verleidelijk om met de eerste de beste in zee te gaan, terwijl je beter meerdere leveranciers tegen elkaar kunt afwegen.

 

Zelf container kopen

Als je een wat grotere onderneming hebt, kun je natuurlijk ook zelf een container kopen. Er zijn verschillende soorten containers, ieder weer geschikt voor bepaalde soorten goederen. De zeecontainer of dry box is de meest voorkomende container, geschikt voor wegvervoer, zeevaart en spoorvervoer. Ook kun je deze container goed gebruiken voor opslag van goederen. Een koelcontainer, ook wel reefer container genoemd, is een geïsoleerde container uitgerust met een generator om de inhoud te kunnen koelen. Zo kun je bijvoorbeeld groente en fruit, vlees en vis, bloemen, planten en medicatie vervoeren en opslaan. Een koelcontainer huren of kopen kun je prima online doen. Andere containers zijn tank containers voor vloeistoffen en chemicaliën, open top containers voor onder andere puin en flat rack containers zonder zijkanten voor goederen met afwijkende afmetingen.